• info@ehliyetkurslari.com.tr

FİRMA KATEGORİLERİ

HABER DETAYI

31 Ağustos 2023 15:33

Son Dakika 125 CC motoru B sınıfı ehliyet açıklaması..

Son Dakika 125 CC motoru B sınıfı ehliyet açıklaması..

B sınıfı ehliyet ile 125 CC motor kullanılır mı sorusu Son Dakika 125 CC motoru B sınıfı ehliyet açıklaması..

B sınıfı ehliyet ile 125 CC motor kullanılır mı sorusu, bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yapmış olduğu açıklamalar çerçevesinde merak konusu olmuştu. Bir süredir merak konusu olan B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanımı konusuna yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya noktayı koydu. Bakan Yerlikaya, 125 CC altı motosiklet kullanımı için eğitim şartı bulunduğunu açıkladı. İşte, Bakan Yerlikaya’nın açıklamasından tam detaylar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı Trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım” dedi.

B Sınıfı Ehliyet İLE MOTOSİKLET KULLANIMI İÇİN EĞİTİM ŞARTI

Bakan Yerlikaya, dün akşam gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerlikaya, 125 cclik motosikletlerin B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya ilişkin, “Bu konuda daha önce bir çalışmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışmaya devam ediliyor. Eğitim önemli. Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı Ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli” dedi.

SİTEMİZ DE SİZLER İÇİN BİR ÇOK EHLİYET KURSU İLETİŞİM BİLGİLERİ EKLENMİŞTİR.

Şehriniz de ne kadar ehliyet kursu varsa sitemiz den ücretsiz arayabilirsiniz.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

Bu web sitesi Baturex tarafından çok amaçlı bir yazılım olarak üretilmiştir, ve tüm hakları saklıdır.